Civiele werken

Utiliteitsbouw

Industriebouw

download N261Opdrachtgever
Provincie Noord-Brabant

Opdrachtgevers Lincon
BAM Civiel
Haitsma Beton

Aannemer
Bam Infra Projectmanagement

Marktsegment
Infra

Locatie
Tilburg -Waalwijk

Projectgrootte
76 miljoen euro

Bouwperiode
2013 – 2015

Projectomschrijving
De N261, ook wel Eftelingweg genoemd, is in de jaren 80 aangelegd. De weg kan de hoeveelheid verkeer niet meer aan. De weg wordt omgebouwd tot een weg met ongelijkvloerse kruisingen, om de verkeersveiligheid te vergroten, aangezien er veel kop-staartbotsingen voorkomen. Ook zorgen deze aanpassingen voor een betere doorstroming.

Het ontwerp laat diverse viaducten zien met een karakteristieke vormgeving van pijlers en onderslagbalken. Het in het werk uitvoeren van deze onderdelen vraagt om bijzondere bekisting en veel verkeersmaatregelen. BAM Civiel heeft tot het laatst toe zich afgevraagd om het in het werk te maken of in prefab uit te voeren.

Onze inspirerende uitdaging
Voor Lincon maakt het niet uit: “in-situ” of prefab: als het maar van beton is. Gezien de hoge kwaliteitseisen aan vormgeving, de repetitie in pijlers en onderslagbalken en het vermijden van veel verkeersmaatregelen is besloten om de onderbouw van een aantal kunstwerken in prefab uit te voeren.

BAM-Civiel had ons reeds tijdens de ontwerpfase gevraagd ontwerpberekeningen te maken van diverse kunstwerken. Nadat besloten was om de onderbouw van een aantal kunstwerken in prefab te laten maken (ook bij een klant van Lincon: Haitsma Beton) hebben wij vervolgens ook de detailengineering voor Haitsma gedaan. Wij zijn tenslotte op de hoogte van de outillage van deze prefab fabrikant.

Inspirerend en uitdagend: van ontwerp naar detail-engineering! Door voor meerdere partijen op hetzelfde project te werken, ontstaan synergie voordelenen is er minder onduidelijkheid over diverse raakvlakken.

n261-1

n261-2n261-3n261-4n261-6n261-5

Kwaliteit

ISO9001Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens het NEN-EN-ISO9001:2008 kwaliteitsmanagementsysteem, geëvalueerd en goedgekeurd door Lloyd's Register Quality Assurance.

Geverifieerde CO2 footprint

footprint-co2Lincon is bewust van haar verantwoordelijkheid in onze wereld. Daarom heeft Lincon een geverifieerde CO2 footprint.

Disclaimer

De website van Lincon is in eigen beheer ontwikkeld. Aan deze website kunnen geen rechten ontleend worden. Lincon behoudt het recht voor om te allen tijde de website aan te passen. In geval van vragen kunt u contact opnemen.