Civiele werken

Utiliteitsbouw

Industriebouw

download tate

Aannemer
Mace

Opdrachtgevers Lincon
Loveld NV

Architect
Herzog & de Meuron Ltd. Zwitserland

Marktsegment
Publieke sector

Locatie
Londen

Projectgrootte
215 miljoen pond

Bouwperiode
2013 – 2015

Projectomschrijving
Naast het bestaande museum voor moderne kunst Tate Modern London, wordt een uitbreiding gerealiseerd. Het oorspronkelijke museum (een oude elektriciteitscentrale, opgebouwd uit metselwerk) voldoet niet meer aan de bezoekersaantallen. Het oude museum was afgestemd op 2 miljoen bezoekers per jaar, maar inmiddels zijn dat er zo’n 5 miljoen.
De gehele buitengevel van de nieuwbouw wordt afgewerkt met metselstenen, welke één voor één op maat worden geboord en bevestigd. Dit om architectonisch aansluiting te krijgen met het bestaande museum. Het gebouw wordt 64,5 meter hoog en bestaat uit 11 bouwlagen bovengronds.

Het gehele project wordt door private schenkingen gefinancierd.

Onze inspirerende uitdaging
De draagstructuur van de buitengevels zijn opgebouwd uit betonnen balken en betonnen kolommen. Oorspronkelijk had de architect de gedachte om dit in staal uit te voeren, en vervolgens te bekleden met beton, vanwege de fraaie architectonische uitstraling. Dat snappen wij als geen ander!
Maar staal bekleden met beton kan volgens ons en onze opdrachtgever Loveld NV ook direct uitgevoerd worden in beton. Zodoende is hierin een vertaalslag gemaakt van staal naar beton. En we kunnen best trotst zijn op het resultaat.

 

tate-6

tate-5tate-3tate-2tate-4tate-1

Kwaliteit

ISO9001Alle werkzaamheden worden uitgevoerd volgens het NEN-EN-ISO9001:2008 kwaliteitsmanagementsysteem, geëvalueerd en goedgekeurd door Lloyd's Register Quality Assurance.

Geverifieerde CO2 footprint

footprint-co2Lincon is bewust van haar verantwoordelijkheid in onze wereld. Daarom heeft Lincon een geverifieerde CO2 footprint.

Disclaimer

De website van Lincon is in eigen beheer ontwikkeld. Aan deze website kunnen geen rechten ontleend worden. Lincon behoudt het recht voor om te allen tijde de website aan te passen. In geval van vragen kunt u contact opnemen.